Στη Θήβα σήμερα το “μεγάλο” ματς!

Στην πιο κρίσιμη εβδομάδα έχει μπει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, της σεζόν 2021-2022, ίσως και στην τελευταία!

Σε αντίθεση με ότι γινόταν μέχρι πρότινος και ενώ υπήρξαν μεγάλες διακοπές μιας και στο πρωτάθλημα συμμετέχουν μόλις 10 ομάδες, αλλά και λόγω “CoViD-19”, την εβδομάδα που διανύουμε οι ομάδες θα δώσουν δυο αγώνες και θα ολοκληρωθεί, τουλάχιστον, η κανονική σεζόν!

Τα μέλη της επιτροπής διοργανώσεων της Ε.Π.Σ.Β. όρισαν αύριο (Τετάρτη, 30/3) να διεξαχθούν οι αγώνες για την 17η αγωνιστική, προτελευταία του προγράμματος και το ερχόμενο Σάββατο, 2 Απριλίου, οι αγώνες για την 18η, την τελευταία!

Μετά και από την διεξαγωγή το Σάββατο, 26/3, των αγώνων για την 16η αγωνιστική δεν άλλαξε κάτι όσο αφορά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα καθώς και οι τρεις πρωτοπόροι επικράτησαν στα εντός έδρας ματς που έδωσαν και μάλιστα με μεγάλα σκορ (!)

Ο Κυπάρισσος Αντίκυρας επικράτησε του Ελικώνα Δομβραίνας με 8-0, ο Ελλοπιακός του ΑΟ Μαυροματίου με 5-0 και η Θήβα της Νίκης Λαφυστίου με 7-1, από όπου και η φωτο.

Ετσι η διαφορά του Κυπάρισσου (40 βαθμοί) με τον Ελλοπιακό και την Θήβα (36 βαθμοί) έμεινε στους 4 βαθμούς, που είναι ο αριθμός που οδηγεί σε αγώνες “play offs” («μπαράζ»), στους οποίους «εμπλέκονται» οι πέντε (5) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένονται από τους φίλους του βοιωτικού ποδοσφαίρου, σε πρώτη φάση, οι αυριανοί αγώνες, για την 17η, αγωνιστική, προτελευταία και κυρίως οι δυο εξ αυτών.

Τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο δημοτικό στάδιο της Θήβας, όπου στις 17:00′, θα διεξαχθεί το μεγάλο ματς “κορυφής” με την ομάδα του «Α.Ο. “Η Θήβα”» να υποδέχεται την ομάδα του «Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος”».

Με νίκη των “ροσονέρι” η μεταξύ των διαφορά θα πάει στον ένα βαθμό και το πρωτάθλημα θα πάρει… “φωτιά” καθώς στην τελευταία αγωνιστική η ομάδα της Αντίκυρας θα αγωνιστεί στο Κόκκινο και ίσως γίνει η «μεγάλη ανατροπή» στο φινάλε και αλλάξει η σειρά των αγώνων “play offs”! Το παιχνίδι αυτό ορίστηκε να διευθύνει ο Δημήτρης Ψυχούλας με βοηθούς τον Γιώργο Καούρα και τον Νίκο Καμαριώτη.

Πολύ κρίσιμο παιχνίδι, όμως, θα διεξαχθεί (17:00′) και στο στάδιο των Ασπρων Σπιτιών, όπου η «Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα», που έχει 25 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα υποδεχθεί την ομάδα του «Α.Ο. “Ελλοπιακός”». Τον αγώνα αυτό ορίστηκε να διευθύνει ο Στέφανης Ξηρογιάννης με βοηθούς τον Γιώργο Παπαλαμπρόπουλο και τον Γιώργο Καρρή.

Την ίδια ώρα (17:00′), στο δημοτικό στάδιο της Αλιάρτου, η ομάδα του Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”, που με 16 βαθμούς βρίσκεται στην 7η θέση, θα υποδεχθεί την ομάδα του Α.Ο. “Ελικώνας” Δομβραίνας, που με 13 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση και στο δημοτικό γήπεδο της Ασκρης, η ομάδα του «Α.Ο. Μαυροματίου», που με 18 βαθμούς βρίσκεται στην 6η θέση, θα υποδεχθεί την ομάδα του «Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου», που με 6, μόλις, βαθμούς, βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Μισή ώρα αργότερα, στις 17:30’, ορίστηκε να γίνει η σέντρα στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο ενωσιακό γήπεδο στον Αγιο Σπυρίδωνα. Εκεί, η νεανική, ομάδα του «Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου», που με 12 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα υποδεχθεί την ομάδα του «Π.Α.Ο. Κόκκινου», που με 22 βαθμούς, βρίσκεται στην 5η θέση και… “εμπλέκεται” στα “play offs”. Τον αγώνα αυτό ορίστηκε να διευθύνει ο Δημήτρης Θεοχάρης με βοηθούς τον Γιάννη Τσώνη και τον Δημήτρη Μυλωνάκη.

Ε.Π.Σ. Βοιωτίας

Α’ κατηγορία 2021-2022

17η αγωνιστική

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022

Ωρα έναρξης: 17:00’

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αλίαρτου

Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” – Α.Ο. “Ελικώνας” Δομβραίνας

Διαιτητής: Τσιακμακούδης Χριστόδουλος

Βοηθός διαιτητή: Α’: Κολυμπίρης Χαράλαμπος

Βοηθός διαιτητή: Β’: Δελής Δημήτρης

Γήπεδο: Στάδιο Άσπρων Σπιτιών

Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα – Α.Ο. “Ελλοπιακός”

Διαιτητής: Ξηρογιάννης Στέφανος

Βοηθός διαιτητή: Α’: Παπαλαμπρόπουλος Γιώργος

Βοηθός διαιτητή: Β’: Καρρής Γιώργος

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Θήβας

Α.Ο. “Η Θήβα” – A.O. Αντίκυρας “Κυπάρισσος”

Διαιτητής: Ψυχούλας Δημήτρης

Βοηθός διαιτητή: Α’: Καούρας Γιώργος

Βοηθός διαιτητή: Β’: Καμαριώτης Νίκος

Γήπεδο: Δημοτικό Άσκρης

Α.Ο. Μαυροματίου – Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου

Διαιτητής: Θάνος Χρήστος

Βοηθός διαιτητή: Α’: Δελής Λεωνίδας

Βοηθός διαιτητή: Β’: Παπαγεωργίου Κώστας

Ωρα έναρξης: 17:30’

Γήπεδο: Αθλητικό Κέντρο Ε.Π.Σ.Β. (Αγιος Σπυρίδωνας)

Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου – Π.Α.Ο. Κόκκινου

Διαιτητής: Θεοχάρης Δημήτρης

Βοηθός διαιτητή: Α’: Τσώνης Γιάννης

Βοηθός διαιτητή: Β’: Μυλωνάκης Δημήτρης

Η βαθμολογία

(Μετά από 16 αγωνιστκές)

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 40

Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ” 36

ΕΛΛΟΠΙΑΚΟΣ 36

ΕΝΩΣΗ ΑΣ/Α 25

ΠΑΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ 22

Α.Ο. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ 18

ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ 16

ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ 13

ΝΙΚΗ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ 12

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ 6

ΕΠΣΒ: Προκήρυξη πρωταθλημάτων 2021-2022

Με την ευκαιρία παραθέτουμε το συγκεκριμένο άρθρο (4) της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας 2021-2022 που αφορά στα “play offs” για την ανάδειξη του πρωταθλητή:

Αρθρο 4

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAY OFFS Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος, γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα με το άρθρο 20 ΚΑΠ ΕΡΑΣ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος

Β) Οι αγώνες των PLAY OFFS δεν θα διεξαχθούν εφόσον η μεταξύ τους διαφορά του (1ου) πρώτου με τον (2ο) δεύτερο είναι πέντε (5) βαθμοί και άνω (πχ. 50 ο πρώτος και 45 ο δεύτερος, αναδεικνύεται πρωταθλητής ο 1ος του πρωταθλήματος).

Εάν δεν υπάρχει διαφορά των πέντε 5 βαθμών, οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των Play Offs για τη ανάδειξη Πρωταθλητή, όπως αναφέρετε παρακάτω

Οι αγώνες σε αυτή την περίπτωση θα είναι μονοί.

Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι αγώνες

α) μεταξύ του 2ου με τον 5ο (2Χ5) και

β) μεταξύ του 3ου με τον 4ο (3Χ4)

όπως αυτοί κατατάχθηκαν βαθμολογικά με τη λήξη του πρωταθλήματος, με έδρες του 2ου και του 3ου.

Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδος των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο η έδρα η νίκη και η ισοπαλία.

Για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη.

Παράταση και πέναλτι στα παραπάνω παιχνίδια δεν υπάρχουν.

Με αυτό τον τρόπο οι προκρινόμενες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους στο Αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ.Β. στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού.

Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στην φιλοξενούμενη μόνο με νίκη.

Η προκρινόμενη ομάδα δίνει αγώνα με την πρώτη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΒ στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού.

Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2021 – 2022 ανακηρύσσεται από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με νίκη και ισοπαλία ενώ η προκρινόμενη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο με νίκη.

Σχετικά